Varmista, että yrityksellänne on
liiketoimintaa vielä koronan jälkeenkin.

Puristamme ideanne toimivaksi ohjelmistotuote-, verkkopalvelu- tai applikaatioprototyypiksi, jota asiakkaanne pääsevät testaamaan 4 viikon kuluttua projektin aloituksesta.

Nyt, kun koko maailma elää verkossa, on viimeistään aika digitalisoida bisnes. Korona menee ohi, mutta verkko on tullut jäädäkseen. Yritykset ja yrittäjät, joilla on kyky sopeutua, selviytyvät tästäkin.

Palvelun avulla voitte vastata muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja tarjota palveluita, joilla on kysyntää nyt.

Palvelu soveltuu pk-yrityksille tai yrittäjille, joiden liiketoiminnan digitalisointi on vielä lapsenkengissä.

Nopea prototyyppi paljastaa,
voiko ideasta rakentaa liiketoimintaa

Ideoimme, innovoimme ja toteutamme kanssanne prototyypin, jonka avulla idea testataan käytännössä, oikeilla asiakkailla. Projektin lopputuloksena syntyvä verkkopalvelu-, ohjelmisto- tai applikaatioprototyyppi on aidosti toimiva ja käytettävissä.

Kokemuksemme mukaan uuteen ideaan pohjautuva tuote kannattaa koeponnistaa mahdollisimman nopeasti palvelun potentiaalisilla käyttäjillä.

4 viikon projektin jälkeen ideasi on testausvalmis. Testausvaiheessa se paljastuu joko kultahipuksi tai katinkullaksi, mutta ilman idean toteutusta et saa selville sitä koskaan.

Elinvoimaisiksi osoittautuneita prototyyppejä kehitämme entistä paremmin toimiviksi ohjelmistotuotteiksi. Ketterässä mallissa ohjelmistoa kehitetään nopeasti oikeaan suuntaan – siten, että sillä voidaan rakentaa kannattavaa liiketoimintaa viikko viikolta paremmin.

Esimerkkejä liiketoiminnan
digitalisoinnista

Fysioterapeutti haluaisi siirtää toimintansa verkkoon, jotta asiakkaat saisivat vaihtuvan harjoitusohjelman videolla kahden viikon välein.

Rakennusalan yritys tarvitsee ohjelmistoa nopeuttamaan kustannuslaskentaa ja työmaan tavaraliikenteen seurantaa.

Ravintola ideoi online-tilauspalvelun suosituimmille annoksilleen, joiden nouto onnistuisi ravintolasta sovittuna ajankohtana.

Rahoita prototyypin toteutus kassasta tai Business Finlandin tuella

Framianin protopalvelun hinta on 8 000 €. Mikäli prototyyppi osoittautuu kultahipuksi ja päätätte jatkaa kehitystä, jatkokehitykselle sovitaan sprinttipohjaiseen toteutukseen perustuva kuukausihinta.

Prototyypin kehittämiseen on myös mahdollista hakea Business Finlandin rahoitusta. Jos yrityksenne ei ole vielä hakenut rahoitusta, autamme sen hakemisessa veloituksetta.

Business Finland on tarjonnut:

10 000 € esiselvitysrahoitus uuden tuotteen tai palveluinnovaation konseptin kehittämiseen. Tämä avustus sopii protopalvelun rahoittamiseen.
100 000 € kehittämisrahoitusta tuotekehitykseen.

Business Finlandin Innovaatioseteli on myös hyödynnettävissä prototyypin kehittämisessä.

Näin palvelu etenee

1. Viikko

Ideoiden katselmointi

Ideoiden kartoitukseen käytetään tarkoitusta varten suunniteltua työkalupakkia, joka koostuu visualisoinneista, ideoiden keräämisestä ja jalostamisesta. Lisäksi voimme tehdä liiketoimintamahdollisuuksien kartoitusta ja liikeidean mallinnusta sekä rahoitusmahdollisuuksien selvittämistä.

2. Viikko

Innovaation kehittäminen

Muotoilemme ideasi innovatiiviseksi palvelu- ja tuotekonseptiksi. Käytämme apuna Google Venturesin kehittämää työpajamenetelmää, jota käytetään yleisesti tuotekehityksessä ja palvelumuotoilussa. Palvelu sisältää työpajapäivän, prototyypin konseptoinnin sekä palautepäivän.

3.-4. Viikko

Ensimmäinen tuoteversio

Tästä vaiheesta käytetään myös nimitystä MVP, Minimum Viable Product, eli pienin toimiva tuote. Se on ensimmäinen elinkelpoinen versio palvelusta markkinoilla. Rakennamme prototyypin testausvalmiiksi. Toimivalla prototyypillä voidaan kerätä sekä asiakaspalautetta että myyntituloja.

Työ on vasta alussa

Tähtäämme aina siihen, että prototyypillä on osoitettavissa palvelun konkreettiset hyödyt käyttäjälle tai asiakkaalle. Koska olemme vastuussa palvelun toteuttamisesta, emme tarjoile kelvottomia ideoita, olivatpa ne miten visionäärisiä tahansa. Käsienheiluttelun sijaan pohjaamme työmme konkreettisiin tuloksiin. Sanomme myös suoraan, jos tulosten valossa kokeilu on syytä päättää tai vaihtaa suuntaa.

Onnistuneen testauksen jälkeen palvelu on valmis jatkokehitettäväksi viikko viikolta paremmaksi tuotteeksi.

5. Viikko

Palvelun pilotointi

Pilotoimme palvelun oikeilla asiakkailla. Vasta kun palvelua testataan oikeiden asiakkaiden kanssa aidossa palveluympäristössä varmistuu, että palvelu toimii käytännössä. Samalla keräät kokemuksia, hiot palvelun konseptia ja kerrytät kassavirtaa.

6. Viikko →

Jatkokehitys

Kehitämme sovelluksia ketterällä menetelmällä yleisesti tunnettuja teknologioita käyttäen. Priorisoimme eniten hyötyä (lue: välitöntä kassavirtaa) tuottavat asiat listan kärkipäähän. Iteratiivinen kehitys mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan reagoinnin muutoksiin.

Käytössäsi kokenut tiimi

Antti Eerola

Concept design & innovator

Antti on tiimin propellipää ja visionääri, jolla on kyky katsoa asioita sen kuuluisan boksin ulkopuolelta. Eli sukeltaa sinne, mistä innovaatiot syntyvät: eri asioiden yhdistämisestä uudella tavalla ja totuttujen käytänteiden murskaamisesta. Antti on työuransa aikana työskennellyt yhdessä Suomen suurimmista verkkokauppaa tekevistä yrityksistä, mainostoimistossa sekä vetänyt yritystä, jolla on ollut oma CMS- ja verkkokauppaohjelmisto. Ennen Framiania Antti oli mukana rakentamassa Ultrahack-innovaatiokonseptia.

Kaisa-Maria Suomalainen

Webstrategi

Kaisa-Maria rakastaa ongelmanratkaisua ja erilaisia tutkimushaasteita. Valtiotieteitä ja tulevaisuudentutkimusta opiskelleena hän tuo ihmisläheisen näkökulman jokaiseen digiprojektiin. Kaisa-Maria on omimmillaan vetäessään asiakasprojekteja sekä rohkaistessaan asiakkaita ratkaisemaan ongelmia, joilla on aidosti väliä.

Steve Peltonen

Projektipäällikkö

Steve on tiimimme diginatiivi milleniaali, joka vastaa siitä, että asiat tapahtuvat. Steven mentaliteetti, ajattelu ja tuoreet näkökulmat varmistavat, että projektissa ollaan vahvasti tässä ja tulevassa ajassa kiinni.

Pauli Koskelainen

Full-stack -kehittäjä

Pauli on raskaan sarjan ohjelmistokehittäjä, joka on yli 15-vuotisen ohjelmistokehitysuransa aikana ollut mukana vaativissa projekteissa aina korkean käytettävyyden verkkopalveluiden luonnista liiketoiminnan raskaidenkin erp-järjestelmien kehittämiseen. Vaativimpiin ja enemmän koodarikäsiä vaativiin hankkeisiin Pauli kasaa ohjelmistokehittäjien tiimin meiltä ja maailmalta.

Referenssejämme

Rehaboo!

Web-sovellus pitää liikkeessä

Rehaboo!-aktiivisuuspeli tuo arkiliikunnan työpaikoille, vanhainkoteihin ja sairaaloihin. Pelaaminen on vastalääkettä istumiselle, ja päivittäinen liikunta-annos kertyy huomaamatta.

Suunnittelimme peliin web-sovelluksen, jonka avulla pelaaja voi seurata oman suorituksensa kehittymistä. Konkreettiset mittarit motivoivat ja yhteinen tulostaulukko kannustaa järjestämään tiimien ja toimipisteiden välisiä kisoja.

Web-sovellus on tärkeä osa Rehaboo!-pelin jatkokehitystä ja kansainvälisiä kasvusuunnitelmia.

Tee testi – sopiiko palvelu meille?

Vastaa alla oleviin kysymyksiin, niin saat välittömästi vastauksen palvelun soveltuvuudesta yrityksellesi.

Usein kysyttyä palvelusta

Varaa 30 min palveluesittely

Palveluesittelyn lisäksi käymme yhdessä asiantuntijamme kanssa läpi yrityksenne nykytilanteen ja keinoja niskalenkin ottamiseksi. Ideoidaan yhdessä loistava tulevaisuus!

Meillä on kokemusta sadoista isoista ja pienistä projekteista, innovaatiotoiminnasta, rahoitusratkaisuista, tuotteistuksista sekä palvelumuotoilusta. Lyhyesti sanottuna: jos apua ei löydy meiltä, ohjaamme sinut avun luokse. Lähetämme sinulle linkin Hangouts-etätapaamiseen.

Yhteystiedot:

Voit myös soittaa.

Antti Eerola
+358 40 081 0481
Kaisa-Maria Suomalainen
+358 40 823 7205
Steve Peltonen
+358 50 333 8888

(C) 2020 Framian Ltd. Agree that you will not use these products for any purposes prohibited by law, including, without limitation, the development, design, manufacture, or production of nuclear, missile, or chemical or biological weapons.