Varmista, että yrityksesi liiketoiminta
kasvaa myös jatkossa.

Puristamme ideasi toimivaksi ohjelmistotuote-, verkkopalvelu- tai applikaatioprototyypiksi, jota asiakkaasi pääsevät testaamaan 4 viikon kuluttua projektin aloituksesta.

Nyt, kun koko maailma elää verkossa, on viimeistään aika digitalisoida bisnes. Koronan vaikutukset väistyvät vähitellen, mutta digitaaliset palvelut ovat tulleet jäädäkseen. Yritykset ja yrittäjät, joilla on kykyä sopeutua uuteen aikakauteen, selviytyvät tästäkin.

Palvelun avulla voitte vastata muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja tarjota palveluita, joilla on kysyntää nyt.

Palvelu soveltuu pk-yrityksille tai yrittäjille, joiden liiketoiminnan digitalisointi on vielä lapsenkengissä.

Nopea prototyyppi paljastaa,
voiko ideasta rakentaa liiketoimintaa

Ideoimme, innovoimme ja toteutamme kanssanne prototyypin, jonka avulla idea testataan käytännössä, oikeilla asiakkailla. Projektin lopputuloksena syntyvä verkkopalvelu-, ohjelmisto- tai applikaatioprototyyppi on aidosti toimiva ja käytettävissä.

Kokemuksemme mukaan uuteen ideaan pohjautuva tuote kannattaa koeponnistaa mahdollisimman nopeasti palvelun potentiaalisilla käyttäjillä.

4 viikon projektin jälkeen ideasi on testausvalmis. Testausvaiheessa se paljastuu joko kultahipuksi tai katinkullaksi, mutta ilman idean toteutusta et saa selville sitä koskaan.

Elinvoimaisiksi osoittautuneita prototyyppejä kehitämme entistä paremmin toimiviksi ohjelmistotuotteiksi. Ketterässä mallissa ohjelmistoa kehitetään nopeasti oikeaan suuntaan – siten, että sillä voidaan rakentaa kannattavaa liiketoimintaa viikko viikolta paremmin.

Esimerkkejä liiketoiminnan
digitalisoinnista

Fysioterapeutti haluaisi siirtää toimintansa verkkoon, jotta asiakkaat saisivat vaihtuvan harjoitusohjelman videolla kahden viikon välein.

Rakennusalan yritys tarvitsee ohjelmistoa nopeuttamaan kustannuslaskentaa ja työmaan tavaraliikenteen seurantaa.

Ravintola ideoi online-tilauspalvelun suosituimmille annoksilleen, joiden nouto onnistuisi ravintolasta sovittuna ajankohtana.

Rahoita palvelu kassasta tai Business Finlandin tuella

Framianin protopalvelun hinta on 8 000 € + ALV. Mikäli prototyyppi osoittautuu kultahipuksi ja päätät jatkaa kehitystä, jatkokehitykselle sovitaan sprinttipohjaiseen toteutukseen perustuva hinta.

Prototyypin kehittämiseen on myös mahdollista käyttää esimerkiksi Business Finlandin innovaatioseteliä.

Business Finlandin innovaatioseteli:

Innovaatiosetelin voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien uusien asiantuntijapalveluiden kehittämiseen.
Innovaatiosetelin arvo on 6 200 € (5 000 € + ALV), josta palvelun ostavan yrityksen omavastuuosuus on 1 000 €. Ideasta tuote -palvelua hankittaessa omavastuu on yritykselle yhteensä 4 000 €.

Framian Oy kuuluu Business Finlandin hyväksymiin palveluntarjoajiin.

Näin palvelu etenee

1. Viikko

Idean kiteyttäminen

Ensimmäisellä viikolla hiomme uuden ideasi timanttiseksi. Haastamme, pohdimme ja testaamme ideaasi eri näkökulmista. Ideasi terävöityy ja pystyt hahmottamaan paremmin, kenelle palvelusi soveltuu ja mitkä ovat sen keskeiset hyödyt. Aloitamme tässä vaiheessa myös käyttäjätutkimuksen suunnittelun.

2. Viikko

Innovaation kehittäminen

Muotoilemme ideasi innovatiiviseksi palvelu- ja tuotekonseptiksi. Käytämme apuna Google Venturesin kehittämää työpajamenetelmää, jota käytetään yleisesti tuotekehityksessä ja palvelumuotoilussa. Palvelu sisältää työpajapäivän, prototyypin konseptoinnin ja visuaalisen suunnittelun sekä palautepäivän.

3.-4. Viikko

Prototyypin koodaaminen

Koodaamme mobiilissa ja selaimessa toimivan prototyypin konseptisuunnitelman tai leiskan pohjalta. Prototyypin tarkoituksena on kerätä käyttäjäpalautetta aidossa ympäristössä ja validoida palvelun tarve.

Työ on vasta alussa

Tähtäämme aina siihen, että prototyypillä on osoitettavissa palvelun konkreettiset hyödyt käyttäjälle tai asiakkaalle. Koska olemme vastuussa palvelun toteuttamisesta, emme tarjoile kelvottomia ideoita, olivatpa ne miten visionäärisiä tahansa. Käsienheiluttelun sijaan pohjaamme työmme konkreettisiin tuloksiin. Sanomme myös suoraan, jos tulosten valossa kokeilu on syytä päättää tai vaihtaa suuntaa.

Onnistuneen testauksen jälkeen palvelu on valmis jatkokehitettäväksi viikko viikolta paremmaksi tuotteeksi.

5. Viikko

Palvelun pilotointi ja analyysi

Testaamme palvelua sen potentiaalisilla käyttäjillä. Vasta kun palvelua testataan oikeiden asiakkaiden kanssa aidossa palveluympäristössä varmistuu, että palvelu toimii halutulla tavalla ja kiinnostaa käyttäjiä.

Pilotti toteutetaan yhdessä sovitulla tavalla, ja sen tulokset analysoidaan jatkokehitystä varten.

6. Viikko →

Jatkokehitys

Mikäli pilotti on onnistunut, jatkokehitys voi alkaa lähes välittömästi. Kehitämme protyyppiä eteenpäin ketterän kehityksen menetelmin. Priorisoimme eniten hyötyä (lue: välitöntä kassavirtaa) tuottavat asiat listan kärkipäähän.

Käytössäsi kokenut tiimi

Antti Eerola

Concept design & innovator

Antti on tiimin propellipää ja visionääri, jolla on kyky katsoa asioita sen kuuluisan boksin ulkopuolelta. Eli sukeltaa sinne, mistä innovaatiot syntyvät: eri asioiden yhdistämisestä uudella tavalla ja totuttujen käytänteiden murskaamisesta. Antti on työuransa aikana työskennellyt yhdessä Suomen suurimmista verkkokauppaa tekevistä yrityksistä, mainostoimistossa sekä vetänyt yritystä, jolla on ollut oma CMS- ja verkkokauppaohjelmisto. Ennen Framiania Antti oli mukana rakentamassa Ultrahack-innovaatiokonseptia.

Steve Peltonen

Projektipäällikkö

Steve on tiimimme diginatiivi milleniaali, joka vastaa siitä, että asiat tapahtuvat. Steven mentaliteetti, ajattelu ja tuoreet näkökulmat varmistavat, että projektissa ollaan vahvasti tässä ja tulevassa ajassa kiinni.

Pauli Koskelainen

Full-stack -kehittäjä

Pauli on raskaan sarjan ohjelmistokehittäjä, joka on yli 15-vuotisen ohjelmistokehitysuransa aikana ollut mukana vaativissa projekteissa aina korkean käytettävyyden verkkopalveluiden luonnista liiketoiminnan raskaidenkin erp-järjestelmien kehittämiseen. Vaativimpiin ja enemmän koodarikäsiä vaativiin hankkeisiin Pauli kasaa ohjelmistokehittäjien tiimin meiltä ja maailmalta.

Referenssejämme

Rehaboo!

Web-sovellus pitää liikkeessä

Rehaboo!-aktiivisuuspeli tuo arkiliikunnan työpaikoille, vanhainkoteihin ja sairaaloihin. Pelaaminen on vastalääkettä istumiselle, ja päivittäinen liikunta-annos kertyy huomaamatta.

Suunnittelimme peliin web-sovelluksen, jonka avulla pelaaja voi seurata oman suorituksensa kehittymistä. Konkreettiset mittarit motivoivat ja yhteinen tulostaulukko kannustaa järjestämään tiimien ja toimipisteiden välisiä kisoja.

Web-sovellus on tärkeä osa Rehaboo!-pelin jatkokehitystä ja kansainvälisiä kasvusuunnitelmia.

Tee testi – sopiiko palvelu meille?

Vastaa alla oleviin kysymyksiin, niin saat välittömästi vastauksen palvelun soveltuvuudesta yrityksellesi.

Usein kysyttyä palvelusta

Varaa 30 min palveluesittely

Palveluesittelyn lisäksi käymme yhdessä asiantuntijamme kanssa läpi yrityksenne nykytilanteen ja keinoja niskalenkin ottamiseksi. Ideoidaan yhdessä loistava tulevaisuus!

Meillä on kokemusta sadoista isoista ja pienistä projekteista, innovaatiotoiminnasta, rahoitusratkaisuista, tuotteistuksista sekä palvelumuotoilusta. Lyhyesti sanottuna: jos apua ei löydy meiltä, ohjaamme sinut avun luokse. Lähetämme sinulle linkin Hangouts-etätapaamiseen.

Yhteystiedot:

Voit myös soittaa.

Antti Eerola
+358 40 081 0481
Steve Peltonen
+358 50 333 8888